Az étterembe lépve várnak. Fogadnak. Éreztetik veled, hogy megérkeztél.

“A belvárosi étterem repülőrajtot véve, egy év alatt meghódította az éttermi értékelési rendszerek listáit.” – Így kezdődik a Gasztromagazin élménybeszámolója.

“A belvárosi étterem repülőrajtot véve, egy év alatt meghódította az éttermi értékelési rendszerek listáit. Nyert magyar és nemzetközi díjakat egyaránt, de talán ennél is fontosabb: meghódította a budapesti gourmet vendégek szívét. Lássuk, mi a titok!

A lokáció csupán a tömegközlekedési kapcsolatok okán kedvező, egyébként a nagy pesti flaszter adja meg az alaphangot. Parkolni csak szerencsével és/vagy nagy anyagi ráfordítással lehet. De ha már idáig eljutottál, más gondod nem is lesz egy pár óráig!

Az étterembe lépve várnak. Fogadnak. Éreztetik veled, hogy megérkeztél. Lehetne bárhol alapelvárás, de máshol nem az.
Köszöntenek, kabátot lesegítenek, asztalhoz kísérnek. Jól kezdődik.
Az étterem belső tere otthonos. Tudod: az a minőségi, polgári, meleg otthon, ahol süppedős a kanapé, könyvek sorakoznak a polcon, kellemes zene szól és szeretnek téged. Megvan az érzés? Ez a TAMA.
A bizalmam teljes, elsőre elfogadom a vendéglátóm ajánlatát.

Most torpanjunk meg pár percre. Amikor 38 évvel ezelőtt a vendéglátás magával ragadott, az akkori csúcsgasztronómia közelében forgolódhattam. Luxus étterem, országházi rendezvények, operaházi fogadások, magán rezidenciák partijai, nagykövetségek tucatjainak vendéglátása töltötték meg a napjaimat. Azt hittem, ebben a témában sok újat már nem lehet mondani nekem-nekünk.
Azzal a fejemmel, az akkori képzettségemmel a mai ételsor java feltörhetetlen talányként magasodna elém.

Szalonna fátyol? Szuvidolt gyöngyhagyma? Hámozott zöldborsó? Füstölt csirkeosztriga? Az asztalon füstölt Maldon-só? Lehet, nevettünk volna.
A mai fine dining fogalmai megismerhetőek-megismerendőek. Nem öncélú az elmúlt évek szédületes fejlődése: minket kényeztet! Olyan, korábban elképzelhetetlen ízeket, állagokat, illatokat, de akár színeket és zamatokat érhetünk el az új tudás, az új technológiák segítségével, amelyek korábban elérhetetlenek voltak.
A TAMA menüjében egymást követik a rendkívüli összetevőkből,  különleges konyhatechnológiával felépített fogások.”

A teljes cikk itt olvasható 

  • Share post