Dining Guide a modern magyar desszertek nyomában: a TAMA kapros túrós lepénye

“A fine dining stílusban és környezetben, éttermi desszertként tálalt kapros túrós lepényben a túró egyszerre finoman sós és édes; a túrószeleteket narancs coulis koronázza meg, a narancspöttyökön pedig friss kaporszálacskák sorakoznak. A linzertészta morzsaként jelenik meg a tányéron és házi készítésű kaporolaj köríti a desszertet.”

“Az elmúlt tíz évben megannyi macaron, mousse, mille-feuille és tarte fogyatkozott meg a desszertes villáink alatt. Az említett műfajok kedvelőiként is azon az állásponton vagyunk, hogy mégiscsak extra figyelmet kell kapnia tőlünk a magyar desszerteknek. Hiszen kiváló mousse-t kóstolhatunk Párizsban, New Yorkban és Shanghaiban is – no és egy jó kapros túrós lepényt? Új sorozatunkban klasszikus magyar desszerteket mutatunk be, 2018-ra hangolt átiratokban, cukrászdai és éttermi környezetben egyaránt. A karamellizáló pisztoly eldördült, indulhat az új sorozatunk!” – a Dining Guide nyakába vette a várost és nálunk is  jártak.

“Az élményt viszont véteknek éreznénk magunkban tartani. A fine dining stílusban és környezetben, éttermi desszertként tálalt kapros túrós lepényben a túró egyszerre finoman sós és édes; a túrószeleteket narancs coulis koronázza meg, a narancspöttyökön pedig friss kaporszálacskák sorakoznak. A linzertészta morzsaként jelenik meg a tányéron és házi készítésű kaporolaj köríti a desszertet.

Ezt a kapros-túróst bátran ajánljuk annak is, aki ha csak teheti, kerüli a kaprot, ugyanis olyan lágyan jelenik meg benne a jellegzetes fűszer íze (és az olajban is), hogy egyszerűen nem lehet rá haragudni. A túró Jersey-tehén tejéből készült, az enyhén megnövelt sómennyiség pedig szépen kihozza a minőségi túró ízét.

A megsütött “lepény” valójában a túró, tejföl és tojás elegye, amelyet tulajdonképpen egy légies szerkezetű, habkönnyű túrófelfújtnak is nevezhetünk, amit aztán langyos állapotában visszaspérelnek, így kap szilárd, jól formázható szerkezetet a túrós édesség tésztaréteg nélkül is.”

A teljes cikk itt olvasható

  • Share post