A Dining Guide búcsúzik – A TAMA üdvözli Nicola Portinarit

A Dining Guide hároméves együttműködés után elbúcsúzik Nicola Portinaritól, aki viszont nem búcsúzik el Budapesttől.

Fontos hírünk van. A Dining Guide meg is írta.

“A Dining Guide hároméves együttműködés után elbúcsúzik Nicola Portinaritól, aki viszont nem búcsúzik el Budapesttől. A Dining Guide-nak tanácsadóként és tesztelőként is dolgozó olasz szakember, a két Michelin-csillagos La Peca étterem séf-tulajdonosa a továbbiakban a TAMA étterem működését segíti tanácsadóként.”

Nicola Portinari neve ismerős lehet a hazai top éttermek világa iránt érdeklődők számára. Három évvel ezelőtt érkezett először Magyarországra a célból, hogy a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz, vagyis nem az online magazin, hanem a Dining Guide másik divíziójának munkáját segítse főtesztelőjeként és tanácsadóként. A szakmai együttműködés azóta is tartott, hiszen az olasz szakember a 2017-es és 2018-as étteremkalauzok létrejöttében is közreműködött.

Vízválasztóhoz érkeztünk most, ugyanis idén márciusban a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018 kiadvány bemutatójakor Portinari ismét Budapestre látogatott, és a bemutató előtti szakmai eseményeken több hazai séffel és étteremtulajdonossal is megismerkedett. Az új ismeretségekből végül egy 2 évre szóló szerződés lett a budapesti TAMA étteremmel.

A Dining Guide továbbra is ragaszkodva szakmai függetlenségéhez, értelemszerűen nem engedheti meg magának, hogy ezentúl is alkalmazza az olasz szakembert, ezért békében és barátságban, de a közös munka ezzel lezárult. Mindazonáltal bízunk benne, hogy azt a fajta frissességet, világlátottságot és nyugat-európai szemléletmódot, amit Nicola Portinari képvisel, és amellyel új szempontokat adott a Dining Guide teszteléseihez is, sikerrel kamatoztatja ezentúl a TAMA étterem csapata.

Hegyi Attila, a TAMA tulajdonosa a szakmában elsősorban catering cége, az Albatros Party Service révén ismert. Az együttműködés Hegyi Attila megkeresésére jött létre: „Azért kerestem fel Nicolát, mert szerettem volna egy nagy formátumú nemzetközi szakember szemével is ránézni szakmai munkánkra. A cél, hogy még magasabb szintre helyezkedjünk” – fogalmazott az étteremtulajdonos.

E cél eléréséhez Hegyi Attila azt szerette volna, hogy a TAMA séfje Portinari éttermében stázsolhasson. A harmadik Michelin-csillagot célzó La Pecában el is indult a munka ezen része, ezenkívül időről időre Portinari is meglátogatja a TAMA-t, valamint segíti őket az International Catering Cup versenyre való felkészülésben.

Nicola Portinarit is megszólaltattuk: „Nagyon fontos, hogy idővel megismerjem a TAMA séfjének karakterét. Egy jó étteremben az alapvető, hogy a vendégek érezzék a séf személyiségét. Nekem nem az a dolgom, hogy a saját stílusomat erőltessem rá, az ő meglévő karakterét kell tökéletesíteni különféle technikákkal. Nagyon fontos cél a konyha identitásának megtalálása” – fogalmazott az olasz étteremtulajdonos séf.

A Dining Guide pedig már megkezdte a jövő évi étteremkalauz munkálatait, amely új nemzetközi szakember bevonásával zajlik majd.”

A cikk eredeti formájában itt olvasható

  • Share post